Duizenden verjaardagskaarten voor oude man die miljoenen inzamelde

De Brit Tom Moore wordt donderdag pas 100 jaar, maar zijn verjaardag lijkt nu al begonnen. Vanuit alle hoeken van Groot-Brittannië kreeg hij de afgelopen week verjaardagskaarten. Het zijn er zelfs zoveel dat ze niet meer in zijn eigen huis passen!

Daarom ligt er nu een zee van kaarten in de hal van de school van zijn kleinzoon. Medewerkers van de Britse post zeggen dat ze al meer dan 100.000 verjaardagskaarten voor Tom hebben gekregen.

Duizenden verjaardagskaarten voor Tom Moore

Tom Moore kwam deze maand in het nieuws omdat hij geld inzamelt voor Britse ziekenhuizen. Hij deed dat door met zijn looprek rondjes te lopen in zijn eigen tuin. Hij hoopte 1100 euro op te halen, maar het werd dus veel meer. De teller staat inmiddels op meer dan 33 miljoen euro!

Omdat hij deze week jarig is, bedacht Reegan van 8 de actie #maakeenkaartvoortom op social media. En die actie is dus goed gelukt.

Reegan Davies

@DaviesReegan

We want to give back to this Legend TOM @captaintommoore who has raised over One Million pound for our @NHSMillion - we are kindly asking all kids across the UK to make him a Virtual Birthday card to say thanks - here are the instructions #makeacardfortom Please all share #NHS https://t.co/f8Ck8LQZwq

Afbeelding bij tweet
Afspelen

14 april 202014:32

Tom Moore kon gisteren gelijk zien wat er met het geld gebeurt. Hij mocht een nieuw ziekenhuis openen.