'Somber door corona? Praat erover'

Dylan en Marit helpen kinderen met angsten door corona

Door het corona-virus en alle maatregelen voelen sommige mensen zich soms somber, gespannen of angstig. Daarom is er een nieuwe campagne met tips voor iedereen die niet goed in z'n vel zit.

Ook Dylan Haegens en Marit Brugman weten hoe het is om je somber te voelen en willen kinderen helpen. Dylan Haegens heeft vroeger last gehad van paniekaanvallen en Marit had een eetstoornis. Volgens hen is het belangrijk om juist in deze tijd over je gevoelens te praten.

Je merkt dan direct als je het uitspreekt dat er een last van je schouders valt.
Dylan Haegens

Heb jij nu ook weleens last van sombere gevoelens?

Sombere gedachtes hebben door corona is begrijpelijk.

11.473 stemmen

Deze stelling is gesloten

86% 9.973 stemmen

13% 1.500 stemmen

Dylan en Marit krijgen hulp van psycholoog Najla Edriouch. Volgens haar is ook erover praten het belangrijkst. Ze heeft deze video gemaakt met vijf tips om mentaal gezond te blijven in tijden van het corona-virus:

Vijf tips: Zo blijf je MENTAAL GEZOND in tijden van het CORONAVIRUS - Psycholoog Najla

Je af en toe somber voelen is dus niet gek. Maar als je langer dan twee weken last hebt van angsten en sombere gevoelens, is het volgens Najla goed om naar de huisarts te gaan.

Najla: 'Dan kan bijvoorbeeld een van je ouders mee, een oom of tante of iemand anders die je vertrouwt. En dat je dan ook kan kijken of er professionele hulpverlening nodig is.'