Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kamperen in corona-tijd: iedereen z'n eigen dixi

Campings in Nederland mogen in deze tijd alleen open als ze voor iedere gast een eigen douche en toilet hebben. Maar op veel campings zijn niet genoeg toiletgebouwen om dat te regelen. De eigenaar van een camping in Dalfsen heeft iets slims bedacht: iedere campingplek krijgt een eigen toilethokje.

Door het corona-virus is het een stuk rustiger op de camping dan normaal. Toch zijn sommige gezinnen naar een camping gegaan, omdat het meivakantie is.

Stank

Merle van 12 en haar gezin zijn ook naar de camping gegaan. Ze hebben een vaste standplaats en nu dus ook een eigen dixi. En dat is best even wennen.

De dixi stinkt best wel! En je moet ook goed opletten dat je afstand houdt van andere mensen.

Merle

De regels voor kamperen zijn per regio verschillend. In sommige gebieden mogen alleen mensen kamperen die een vaste staanplek hebben. In andere regio's zijn de campings helemaal dicht.

Op de meeste campings gelden de regels tot en met 19 mei. Daarna komt de regering met nieuwe informatie over de corona-maatregelen. Camping-eigenaren hopen dat de regels soepeler worden en dat meer mensen komen kamperen. En dat hoopt Merle ook.

Ons veld is eigenlijk heel gezellig en nu staan we hier als enige en dat is niet zo gezellig.

Merle

Bekijk ook