Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sofie speelt trompet bij de Kinderherdenking

Door het corona-virus kan de Dodenherdenking ook niet op de normale manier gehouden worden. En ook de Kinderherdenking in Madurodam gaat op een andere manier.

Kinderherdenking

Ieder jaar is er in museum Madurodam een speciale Kinderherdenking. Normaal gesproken zijn er heel veel kinderen bij en houdt de burgemeester een toespraak. Dit jaar gaat het anders en zijn er maar een paar kinderen bij. Bijvoorbeeld Ileen van 10. Zij vertelt haar verhaal over de oorlog in Syrië. Ook gaat Yosina van 14 een lied zingen. Na de twee minuten stilte gaat Silver, de winnaar van The Voice Kids, het Wilhelmus zingen.

Wil jij ook meedoen aan de Kinderherdenking? Via deze website kan je één gratis bloem doneren. Alle bloemen worden neergelegd in Madurodam. Als je een gratis bloem geeft, mag je ook een vrijheidswens schrijven. Een aantal wensen worden op kaarten gezet en naar mensen in verzorgingstehuizen gestuurd. Ook oud-soldaten krijgen een kaart.

De Kinderherdenking begint om kwart voor 8 en kan je hier bekijken:

Hier kan je de Kinderherdenking bekijken

Ook voor volwassenen is een herdenking. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen vanavond een krans neer op de Dam in Amsterdam. Ook zal de koning daar een toespraak houden. Door het corona-virus mag er geen publiek heen komen.