Nieuwe regels: kappers, binnenzwembaden en middelbare scholen weer open

De regering heeft de nieuwe corona-maatregelen bekendgemaakt. Premier Rutte en minister De Jonge vertelden dat onder andere kappers, terrassen, bioscopen, vakantieparken en middelbare scholen weer open gaan.

Ook gaan alle bussen, metro's en treinen weer rijden, maar dan moeten mensen wel een mondkapje dragen. De plannen gaan niet in één keer in.

Dit zijn de nieuwe maatregelen

Vanaf maandag 11 mei mogen kappers en bibliotheken weer open. Ook mag er weer gezwommen worden in binnenzwembaden.

De opening van de middelbare scholen staat gepland voor 1 juni, maar omdat 1 juni een feestdag is, wordt dat een dag later.

Op 1 juni gaan ook de terrassen weer open, maar daar mogen dan maximaal tien mensen bij elkaar zitten.

Restaurants, theaters, musea en bioscopen mogen dan ook weer open. Alleen met maximaal 30 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar.

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht om een mondkapje te dragen.

Campings en vakantieparken mogen op 1 juli weer helemaal open. In restaurants, bioscopen en theaters mogen dan 100 personen zijn.

De komende tijd moet iedereen zich nog wel aan de 1,5 meter-afstand-regel houden en regelmatig handen wassen. Mensen die zich ziek voelen moeten thuis blijven. Ook moet het aantal corona-patiënten blijven dalen.

Wat vind jij ervan dat de regels soepeler worden? Reageer op onze stelling.

787
Het is goed als de corona-regels soepeler worden.
Eens74.4%
Oneens25.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook