Jandino haalt bijna 1 miljoen euro op voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten

Acteur en comedian Jandino heeft met de tv-actie Samen een Koninkrijk al 940.000 euro opgehaald. Dat geld is bedoeld voor inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten die door de corona-crisis in de problemen zijn gekomen.

Curaçao, Aruba en Sint Maarten zijn eilanden in de Caraïbische Zee. Dat gebied ligt in de buurt van Zuid-Amerika. De eilanden maken deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden.

Door de maatregelen tegen het corona-virus is er veel armoede en honger op de eilanden. De grenzen zijn dicht en dat is een groot probleem voor de inwoners. Veel van hen verdienen namelijk geld door toeristen. Omdat die nu niet kunnen komen, zijn veel mensen op de eilanden hun baan kwijt.

Sommige mensen op de eilanden hebben daardoor geen geld om eten te kopen. Voor die mensen zijn er voedselpakketten. Het opgehaalde geld van actie Samen een Koninkrijk wordt gebruikt om dat soort pakketten te kopen.

Gisteren maakten we deze video over de voorbereidingen voor de tv-actie:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.