Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onderzoek: veel kinderen blij dat ze weer naar school mogen

Verreweg de meeste kinderen hebben school gemist en vinden het fijn dat ze weer naar school kunnen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal.

83 procent van de kinderen is blij dat ze weer naar school mogen. Wel vond 55 procent van de kinderen het ook fijn om lange tijd thuis te zijn.

Hulp van leraren en ouders

Toen de scholen dicht gingen, zijn de meeste leerlingen thuis gewoon doorgegaan met hun schoolwerk. Met online programma's, apps en video's hebben leraren geprobeerd alles door te laten gaan. 83 procent van de kinderen vindt dat juffen en meesters dat goed hebben gedaan.

Thuis moesten ook ouders meer helpen dan normaal. Daar zijn kinderen heel tevreden over. 92 procent vindt dat ouders goed hebben geholpen.

Iets minder geleerd

Ondanks de goede hulp heeft 46 procent van de kinderen wel het gevoel dat ze thuis minder hebben geleerd dan op school. 39 procent van de kinderen denkt dat ze thuis evenveel geleerd hebben en 15 procent denkt dat ze thuis meer geleerd hebben dan op school.

Een paar vragen en uitslagen van het onderzoek:

Ik ben blij dat ik weer naar school mag.

Eens 83%

Oneens 17%

Ik vond het fijn om lange tijd thuis te zijn.

Eens 56%

Oneens 44%

Mijn leraar heeft me goed geholpen in de afgelopen periode.

Eens 83%

Oneens 17%

Mijn ouders hebben me goed kunnen helpen met thuisonderwijs.

Eens 91%

Oneens 9%

Welke ouder helpt het vaakst bij het schoolwerk?

Vader 16%

Moeder 68%

Even vaak 14%

Heb je thuis minder, meer of evenveel geleerd?

Minder geleerd 46%

Evenveel geleerd 39%

Meer geleerd 15%

Bekijk ook