Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gui (11) breekt onverwacht skateboard-record

Gui van 11 heeft een groot skaterecord gebroken. Hij maakte in de lucht in één keer 3 hele rondjes op zijn skateboard. De truc heet een '1080'. Niemand heeft dat ooit eerder gedaan op zo'n soort skatebaan.

Grote skateboarders zetten het filmpje in hun stories, feliciteerden mij via Whatsapp en plaatsen mijn video op hun Instagram-account.

Gui

Hij deed de truc op een gewone half-pipe. Dat is letterlijk een halve pijp waarin je trucs kan doen. Een 1080 is daarop nog nooit iemand gelukt. Wel kregen skaters het voor elkaar op een 'mega ramp': een hele grote skate-schans.

Tony Hawk

De jongen heeft met deze truc het record van Tony Hawk verbeterd. Deze man wordt gezien als de beste skater aller tijden. Hij kreeg het ooit voor elkaar een '900' te doen. Dat is 2,5 rondje in één keer in plaats van 3.

Gui stuurde het filmpje naar Tony op. Hij besloot het in zijn Insta story te zetten. Of hij nu ook een 1080 gaat proberen te doen, is niet bekend.

gui_khury
1080!!!I have no words to explain what just happened... 🏠🟩@greenboxsk8 @nikesb @ebanx.sports @ebanxlife @blackriver_official @flatface.fingerboards @maderobrasil @90theoriginal @187killerpads @triple8nyc @dropdeadskateboard @saga_overdrive @ongsocialskate #skate #skateboard #skate #skatebordingisfun #skatebording #vertskateboarding #vert #skateeveryday #skateanddestroy #skatelife #skatecrunchmag #berrics #theworldofskateboarding #shralpinskateboarding #thankyouskateboarding

Het Nederlandse skate-talent Keet is erg onder de indruk van de actie van Gui.

Bekijk ook