JJ thuisblijvers

Ceyda gaat nog niet naar school, net als tienduizenden andere kinderen

Tienduizenden kinderen die weer naar school mochten, hebben dat niet gedaan. Op 9 van de 10 basisscholen zijn er kinderen thuis gebleven. In totaal gaat het om zo'n 50.000 leerlingen.

Verschillende redenen

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen niet naar school gaan. Sommige kinderen hebben een grotere kans om ziek te worden of zijn bang voor het corona-virus. Andere kinderen blijven thuis, omdat ze zwakkere familieleden willen beschermen.

Er zijn ook kinderen die misschien niet weten dat de scholen weer open zijn. Bijvoorbeeld kinderen die weinig contact hebben met school en van wie de ouders niet zo goed Nederlands spreken.

Goed gegaan

Leiders van basisscholen vinden dat de opening van de scholen goed is gegaan. Meer dan 1.100 schooldirecteuren hebben hun mening hierover gegeven in een grote peiling.

Er was vooral veel blijheid om de kinderen weer te zien.
Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS)

Volgens de schoolleiders gaat het bijna overal goed met maatregelen tegen het corona-virus. Zo gebruiken kinderen desinfectie-gel om hun handen en tafels schoon te maken.

Over sommige maatregelen zijn wel zorgen. Het volhouden van de 1,5 meter afstand tussen leraren en leerlingen blijkt lastig. Wat vind jij: is het te doen met alle regels?

Het is makkelijk om je op school aan de corona-regels te houden.

21.429 stemmen

Deze stelling is gesloten

48% 10.473 stemmen

51% 10.956 stemmen