Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook speciaal onderwijs is weer begonnen, maar niet alles gaat goed

Sinds de scholen weer open zijn, gaat er van alles mis met het halen en brengen van kinderen naar het speciaal onderwijs. Dat merken zo ook op de Mackayschool in Meppel.

Er zijn fouten gemaakt waarbij kinderen gewoon niet werden opgehaald. En een aantal leerlingen werd bij de verkeerde school afgezet.

Ronald Kamerman, schooldirecteur speciaal onderwijs

In Nederland gaan er per dag zo'n 70.000 kinderen met het leerlingenvervoer naar school. Het gaat om kinderen die door een beperking of een ziekte niet naar een andere basisschool kunnen.

Ze gaan daarom naar speciale scholen waar ze de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Omdat er niet veel van die scholen zijn, moet er soms flink gereisd worden.

Rommelig

Door de maatregelen tegen het corona-virus was het leerlingenvervoer een tijdje gestopt. Nu het allemaal weer begint, gaat het op veel plekken rommelig. Elk taxibedrijf heeft andere corona-regels en er zijn andere chauffeurs dan de leerlingen gewend zijn.

Ik was om 3 uur vrij. Eigenlijk zou mijn andere buschauffeur komen, Albert heet hij. Nu kwam de bus om 4 uur. Toen was ik om 5 uur thuis.

Max, een leerling op de Mackayschool

De taxibedrijven en de scholen hopen snel betere afspraken te kunnen maken. Dan kunnen alle kinderen weer zonder problemen gebracht en gehaald worden.

Bekijk ook