Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kun je deze zomer op vakantie naar Duitsland, Frankrijk of Spanje?

Veel kinderen vragen zich af of ze in de zomervakantie nog wel op vakantie kunnen naar het buitenland. Door de corona-crisis is daar veel onduidelijkheid over. In Frankrijk denken ze zelfs dat de hele zomer er geen buitenlandse toeristen kunnen komen.

Van alle vakanties die Nederlanders hebben gaat de helft naar het buitenland. De populairste landen zijn Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In een jaar gaan ongeveer 3,6 miljoen Nederlanders op vakantie naar Duitsland, 2,5 miljoen naar Frankrijk en nog eens 2,5 miljoen naar Spanje.

We vroegen aan onze correspondenten in de populaire landen hoe het ervoor staat. Denken zij dat we weer naar hun land op vakantie kunnen? Je ziet het in de video hierboven.

Minder inkomsten

De eigenaren van buitenlandse campings hopen dat Nederlanders gewoon vakantie komen vieren. Als ze dat niet doen, lopen de campings veel geld mis.

Loek en Duna wonen al hun hele leven in Frankrijk. Hun ouders hebben een camping daar en ook zij maken zich zorgen.

Als er geen Nederlanders komen dan komt er geen geld binnen en kunnen we niks doen. Dan moeten onze ouders ergens anders gaan werken, terwijl hier juist niet veel werk te vinden is.

Loek en Duna

Vooral Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn dus populaire vakantie-bestemmingen. Waar ga jij het liefst heen op vakantie?

3791
Wat is jouw favoriete vakantieland?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken