Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel discussie in België: waar is deze kat?

In België is veel gedoe over kat Lee. Een vrouw heeft de kat meegenomen uit Peru, maar dat mocht niet. Het dier zou namelijk besmet kunnen zijn met een gevaarlijke ziekte. De Belgische overheid probeert Lee nu te vinden, maar de kat is spoorloos.

Lee's baasje heet Selena. Zij studeerde in Peru, maar door het corona-virus moest ze eerder naar huis komen dan verwacht. Ze wilde Lee niet achterlaten en dus nam ze hem mee naar België.

Vaccinatie

Maar dat mag niet zomaar. Katten moeten eerst een prik krijgen en verplicht drie maanden in isolatie om te kijken of ze niet ziek zijn. Lee heeft in Peru de prik gekregen, maar na drie weken is hij dus naar België verhuisd.

Inslapen

Belgische virus-deskundigen zeggen nu dat Selena haar kat moet laten inslapen. Alleen dan weet je zeker dat hij geen besmettelijke ziekte kan verspreiden. Handhavers hebben geprobeerd om Lee op te halen, maar dat is mislukt. Selena heeft haar kat op een geheime plek ondergebracht.

Een Belgische gezondheidsorganisatie zegt nu dat Selena een hoge boete krijgt als ze de kat niet af staat. De Belgische minister die gaat over dieren heeft ondertussen een andere oplossing bedacht. Kat Lee zou op een afgesloten plek in België kunnen wachten tot de 3 maanden voorbij zijn.

Over twee weken is er een rechtszaak over de kat.