Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ik ga eerder dood van de honger, dan aan corona'

Het corona-virus zorgt over de hele wereld voor veel problemen. De Verenigde Naties, een grote internationale organisatie, waarschuwt nu voor nog een ramp. Als er niets verandert kan een grote hongersnood komen. Deskundigen zijn bang dat elke dag 300.000 mensen zullen sterven van de honger.

Door de corona-crisis kunnen miljoenen mensen niet werken. Daardoor verdienen ze geen geld en hebben ze te weinig geld om eten te kopen.

Op dit moment hebben 135 miljoen mensen honger. Deskundigen denken dat het door de corona-crisis oploopt naar 260 miljoen mensen.

De problemen zijn het grootst in landen in Afrika. Maar ook in landen als Jemen, Afghanistan, Colombia en Venezuela wonen veel mensen die te weinig te eten hebben.

Hulporganisaties zijn nu al druk bezig om zoveel mogelijk mensen te helpen. In Kenia worden bijvoorbeeld voedselpakketten uitgedeeld. Maar om een pakket te krijgen, moeten mensen vaak lang in de rij staan.

Om de armste mensen te helpen, is meteen 1,7 miljard euro nodig. Hulporganisaties hopen dat rijkere landen ook daarna geld willen geven om de armste bevolkingsgroepen te helpen.