Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Man geniet van oehoe-nest vlak voor zijn raam

Het was een grote verrassing voor de Nederlander Jos Baart. Op het balkon van zijn huis in de Belgische stad Geel wonen 3 jonge oehoes en hun moeder. Ze hebben een nest gemaakt in de bloembak voor het raam.

De oehoe is een van de grootste vogels ter wereld. Als een oehoe de vleugels spreidt, kan het dier soms breder dan 180 centimeter zijn. Oehoes kunnen 75 jaar oud worden.

Jos had al eerder oehoe-eieren gevonden in zijn bloembak. Deze werden alleen niet uitgebroed door de moeder. In februari vond hij weer drie nieuwe. Deze kwamen wel uit. Jos vindt het fantastisch dat de oehoes op zijn balkon wonen.

Soms zitten ze met z'n drieën voor het glas en zien ze de schitteringen van de televisie. Dan zitten ze alle drie tv te kijken.

Jos

Het is heel bijzonder dat de moeder-oehoe deze plek uitkoos voor het nest. De vogels komen meestal niet in de buurt van mensen en laten zich maar weinig zien.

Twee maanden

De jongen zijn nu vijf weken oud. Jos verwacht dat ze over twee maanden zullen uitvliegen. Hij hoopt dat ze volgend jaar gewoon weer terugkomen.

Het programma Vroege Vogels is langsgegaan bij Jos. Hij heeft ze alles verteld met de dieren voor zijn raam. Hieronder kan je het terugkijken:

Jos vertelt over de oehoes op zijn balkon

Bekijk ook