Kinderen in Spanje kunnen nog lang niet naar school

Kinderen in Spanje kunnen nog lang niet naar school

De meeste kinderen in Nederland mogen al weer even naar school. In veel andere landen is het alleen nog niet zo ver. Daar zijn de maatregelen een stuk strenger.

Veel Spaanse kinderen hebben genoeg van het thuiszitten. Het lijkt ze niks om nog maanden te moeten wachten. Ook Gema van 13 uit Madrid denkt er zo over.

Het is gewoon heel moeilijk. Je voelt je alleen. Ik zit thuis dan wel met mijn ouders en mijn broer, maar alles is anders.
Gema

De maatregelen in Spanje zijn een stuk strenger dan in Nederland. Dat komt doordat er in dat land een stuk meer corona-besmettingen zijn.

In totaal zijn er om Spanje zo'n 230.000 mensen positief getest op het virus. In Nederland zijn dat er ongeveer 44.000. In werkelijkheid liggen die getallen nog een stuk hoger, want niet iedereen die het virus heeft wordt getest.

8 miljoen kinderen

Door de maatregelen zitten in Spanje nog zo'n 8 miljoen kinderen thuis tot september. Volgens Andrés van 12 is dingen leren daardoor een stuk lastiger.

Ik heb thuis geen leraar om me de dingen uit te leggen. Je kunt niemand een vraag stellen. Dat kan op school allemaal wel.
Andrés

De scholen zijn al veel aan het voorbereiden voor als ze weer open mogen. Zo komen er strenge regels voor afstand houden en worden de klassen een stuk kleiner, zelfs nog kleiner dan in Nederland.