Op sommige middelbare scholen pas na zomervakantie weer les in de klas

Niet alle middelbare scholieren kunnen weer les krijgen op school vanaf 2 juni. Meerdere scholen hebben ervoor gekozen pas na de zomervakantie weer te beginnen met lesgeven in de klas.

Leerlingen van die scholen kunnen wel naar school komen om mentorgesprekken hebben en toetsen te maken. Maar les in de klas, dat zien de scholen niet zitten.

Basisscholen zijn alweer even open. De kinderen mogen daar ook allemaal bij elkaar zitten en hoeven alleen afstand te houden tot juffen en meesters.

Op middelbare scholen is dit anders. Daar moeten de leerlingen ook tot elkaar afstand houden. Daardoor moeten de klassen ook een stuk kleiner zijn. Zo zouden ze heel veel minder les kunnen krijgen.

Veel middelbare scholen kunnen, na 2 juni, nog 2 weken open tot het zomervakantie is. Dat is veel te veel gedoe, vinden ze.

Dorine Pepping is de rector van een school in Nijmegen. Zij vindt het maar onhandig om nog open te gaan.

Om voor die twee weken alles om te gooien, dat zagen we niet zitten.

Rector Dorine

Sommige scholen zeggen dat de online lessen zelfs tot kerst door kunnen gaan. Het zou in die maanden dan wel mogelijk zijn om af en toe een paar lessen op school te krijgen.

Over hoeveel scholen het precies gaat is niet duidelijk. Als je wil weten hoe dat bij jou zit, kan je het beste contact opnemen met je school.