Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Explosie bij een huis in Rotterdam

Bij een woning in Rotterdam was vannacht een explosie. Er is flink wat schade en de ramen zijn kapot. Ook auto's raakten beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Aangehouden

Mensen zagen na de explosie van vannacht een auto wegrijden. De politie heeft de auto later gevonden en de mensen die erin zaten aangehouden. Het is nog niet duidelijk of zij iets met de ontploffing te maken hadden.

Het huis waar het gebeurde, werd afgelopen donderdag nog beschoten. De politie vond toen kogels op de grond en kogelgaten in het huis zelf.

Ook op andere plekken in Rotterdam werd de afgelopen tijd geschoten. Bij een ander huis in de buurt, en bij een winkel en een eethuis.

Buurtbewoners zijn geschokt door het geweld in hun wijk. Sommige mensen denken dat het iets te maken heeft met drugs-criminaliteit.

Sedonia en Saar zitten op de school in de straat waar het explosief afging. Ze zijn best wel geschrokken en vertellen erover in de video hierboven.

Onderzoek

De politie kan nog niets zeggen over waar het geweld vandaan komt. Ze onderzoeken nu of de ontploffing en de beschietingen iets met elkaar te maken hebben.

De politie zoekt naar sporen en aanwijzingen
ANP