Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Knikkerraces van Nederlandse broers opeens heel populair

De knikkerbaanraces van twee broers uit Nijmegen zijn populairder dan ooit. Een Amerikaanse tv-show noemde de races en daarna zijn veel meer mensen gaan kijken.

De tv-show die het over de races had is Last Week Tonight With John Oliver. De presentator vindt de knikkers geweldig en zijn programma gaat de races sponsoren.

Hoe werken de knikkerraces?

Op een hoge plek leggen de broers verschillende knikkers neer. Die worden eerst tegengehouden door een balkje. Dan trekken ze het balkje weg en beginnen de knikkers te rollen. Onderweg zijn er allemaal bochten en obstakels. De knikkers blijven rollen en dan is de grote vraag: welke komt er als eerste over de finish?

De races zijn te kijken op het YouTube-kanaal Jelle's Marble Runs. De broers die de video's maken zijn Jelle en Dion Bakker. Zij zijn 34 en 39 jaar oud. Jelle is autistisch en is al van jongs af aan dol op knikkerbanen.

Het kanaal heeft veel fans die alles volgen. Van een populaire knikker brak eens een stukje af. Toen kregen de broers heel veel reacties.

Ik heb een maand lang alleen maar berichten gehad van fans, die vroegen om nieuwsupdates over de blessure. Dat waren soms wel duizend berichten op een dag.

Dion Bakker
Marble Rally 2019 Showdown - Jelle's Marble Runs

Bekijk ook