Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In juni weer iedere dag naar school

De basisscholen mogen vanaf 8 juni waarschijnlijk weer helemaal open. Dat heeft premier Rutte bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Het is nog niet honderd procent zeker. De regering wil zeker weten dat het echt veilig is om de scholen weer helemaal te heropenen. Over twee weken moet dat duidelijk zijn.

Bioscoop

Terrassen, bioscopen en musea gaan vanaf 1 juni weer open en een dag later zijn de middelbare scholen aan de beurt. Ook gaan alle treinen en bussen weer rijden. Vanaf 13 jaar moet je dan wel een mondkapje dragen.

De maatregelen waren eerder al aangekondigd, maar konden nog worden ingetrokken als het niet goed zou gaan. Inmiddels is duidelijk dat er steeds minder corona-patiënten zijn en daarom kunnen de veranderingen doorgaan.

Het is nog steeds belangrijk dat mensen zo veel mogelijk thuis blijven werken, regelmatig hun handen wassen en anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Restaurants, bioscopen en musea hebben straks wel andere regels dan vroeger. Alle bezoekers moeten natuurlijk anderhalve meter afstand houden en er mogen maximaal 30 mensen binnen zijn.

Bekijk ook