Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eerste Nederlandse film over corona is nu al te zien

Vanaf vandaag kan je de allereerste Nederlandse film zien die gaat over de corona-crisis. Het filmen was lastiger dan je misschien zou denken.

Afstand

Tijdens de opnames moesten alle acteurs, maar ook alle camera- en geluidsmensen, afstand houden van elkaar. Ook mochten er veel minder mensen op de set zijn en moest er extra vaak schoongemaakt worden.

Juvat Westendorp is een van de acteurs. Hij heeft in Goede Tijden, Slechte Tijden en meerdere Nederlandse films gespeeld.

Er was zelfs een 'corona-afstandhouder' op de set. Hij liep met een meetlat rond en riep steeds 'anderhalve meter, anderhalve meter!'

Juvat Westendorp

Door de corona-maatregelen is het maken van veel films tijdelijk stopgezet. De regisseur van Op Gepaste Afstand wilde juist nu laten zien dat een film maken nog mogelijk is.

Ik wilde deze film maken om de filmindustrie te laten zien: jongens, kop op, we kunnen nog een film maken in deze gekke tijd.

Regisseur Jon Karthaus

Op Gepaste Afstand is een romantische film die ongeveer 20 minuten duurt. Het gaat over een man en een vrouw die elkaar toevallig tegenkomen op straat. Lopend door de stad leren ze elkaar beter kennen. Maar met de verplichte afstand is dat nog best lastig.

De film is gratis te zien via Pathé Thuis.