Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Premier Rutte: 'Jullie mogen meedenken over de corona-maatregelen'

Premier Rutte gaf gisteren tijdens de persconferentie kinderen en jongeren een compliment. Hij zegt dat iedereen zich goed aan de regels heeft gehouden en dat daardoor minder mensen in het ziekenhuis liggen. Ook heeft hij gevraagd of kinderen en jongeren willen meedenken over de corona-regels.

Jullie ideeën en creativiteit zijn heel hard nodig.

Premier Rutte

De premier zei dat niemand precies weet hoe het verder gaat in Nederland met het virus, maar dat de belangrijkste regels voorlopig blijven gelden. Daarom wil hij kijken hoe iedereen kan sporten, werken of bijvoorbeeld muziek maken met 1,5 meter afstand.

Vind jij het belangrijk dat kinderen meedenken over de regels?

1256
Alle kinderen moeten meedenken over corona-maatregelen.
Eens67.1%
Oneens32.9%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Na de toespraak van Mark Rutte kwamen er ook veel vragen: bijvoorbeeld over waar kinderen hun ideeën kunnen laten horen en of er dan ook echt iets mee wordt gedaan. Mark Rutte zei daar vandaag over dat hij hoopt dat kinderen hun ideeën gelijk uitvoeren, bijvoorbeeld door in hun school of op hun sportclub iets te veranderen.