Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Luca maakt zich zorgen over corona in Brazilië

In veel landen lijkt het langzaam beter te gaan met het corona-virus, maar in Brazilië gaat het juist hard achteruit. In het land zijn zeker 300.000 besmettingen. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer mensen besmet. Meer dan 21.000 Brazilianen zijn overleden.

Luca van 11 jaar woont in de Braziliaanse stad Sao Paulo. Hij zit al twee maanden binnen en maakt zich grote zorgen. Luca is zelf een beetje bang, maar maakt zich vooral zorgen om de arme mensen in zijn land.

Ze wonen vaak dicht op elkaar in kleinere huisjes, dus anderhalve meter kan je wel vergeten. En als ze niet gaan werken hebben ze helemaal geen inkomen en kunnen ze niet eten.

Luca

In het gebied waar Luca en zijn familie wonen zijn strenge maatregelen. Dat is niet overal in Brazilië zo en dat zorgt voor verwarring. De baas van het gebied waar Luca woont zegt dat iedereen thuis moet blijven, terwijl de president wil dat iedereen weer aan het werk gaat. Naar wie moet je dan luisteren?

In de video vertelt Luca meer over de problemen in Brazilië.

Bekijk ook