Veel dierentuinen vanaf vandaag weer open voor iedereen

Veel dierentuinen vanaf vandaag weer open voor iedereen

Vanaf vandaag gaan veel dierentuinen en pretparken weer open voor alle bezoekers. De afgelopen week waren sommige parken al open voor mensen die lid zijn of een abonnement hebben.

Nu de parken weer opengaan, moet iedereen zich natuurlijk wel aan strenge regels houden:

Afstand houden

Bezoekers die ouder dan 12 zijn moeten anderhalve meter afstand houden als ze niet in hetzelfde huis wonen. En sommige attracties zijn gesloten, omdat afstand houden daar niet mogelijk is. In dierenparken wordt goed gecontroleerd op de afstand:

Een medewerker van Burgers' Zoo let op de afstand tussen mensen

Als je een bezoekje wil brengen aan een pretpark of dierentuin moet je van tevoren reserveren. Daarbij geef je aan hoe laat je naar het park komt. Dit zorgt voor minder drukte bij de ingang. Als je eenmaal binnen bent, kan je zo lang blijven als je wil.

Looproutes

In meerdere dierentuinen zijn nu verplichte looproutes aangewezen. Door die route te volgen kan je alle dieren zien en lopen bezoekers niet door elkaar heen. Bij dierenverblijven wordt aangegeven waar je wel en niet mag staan:

Bij Artis zitten stickers op de grond waar je mag stilstaan

De parken worden nu extra schoongemaakt. Ook zijn er verschillende plekken waar je je handen schoon kan maken. In pretpark Walibi Holland moet je zelfs verplicht je handen schoonmaken voor én na een attractie:

Dat dierentuinen weer opengaan, is niet alleen voor de bezoekers erg fijn. Ook sommige dieren hebben behoefte aan mensen om zich heen.

De dieren missen de bezoekers. Ze gedragen zich heel anders nu ze geen contact meer hebben met mensen.
Dierenverzorger

Vanavond zie je in de uitzending en in de app meer over het openen van de dierentuinen en hoe dat is voor de dieren.

Vorige week ging Joris al naar een pretpark om te kijken hoe het daar gaat in corona-tijd:

Naar het pretpark in de corona-tijd: Joris probeert het uit