Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mysterieuze ziekte bij egels

Wat is er aan de hand met egels in Nederland? Dat vragen ze zich af bij de egel-opvang. Steeds vaker worden egels binnengebracht met wondjes op hun kop en hun poten. Het lijkt een nieuwe ziekte te zijn.

De eerste zieke egels werden gevonden in België, maar nu worden er ook zieke egels gevonden in Brabant en Limburg. Het is geen corona, want de egels hebben geen problemen met hun longen. Maar wat het dan wel is, is niet duidelijk.

Stekels

De zieke egels zijn naar de egel-opvang in Papendrecht gebracht. Daar proberen verzorgers ze te helpen. Maar dat is best lastig.

Egels schieten snel in de stress. Ze maken dan een balletje van zichzelf en zie je dus alleen stekels.

Ferry werkt bij een egel-opvang

Een aantal egels is aan de mysterieuze ziekte doodgegaan. Zij zijn naar de universiteit van Utrecht gestuurd. Daar doen ze onderzoek en proberen ze te ontdekken wat er met de dieren aan de hand is.

Het is bij egel-opvang drukker dan normaal. Volgens Ferry komt dat doordat mensen nu meer thuis zijn. Daardoor zien mensen eerder egels in hun tuin en bellen ze de dierenambulance.