Al 9 jaar pizzakoeriers aan de deur: "Ik heb nog nooit pizza besteld"

Jean van 65 uit de Belgische stad Turnhout wordt gelijk bang als hij de deurbel hoort. Want 'misschien is het weer een verse lading pizza's'. Er worden al negen jaar pizza's en andere gerechten bij de man bezorgd, zonder dat hij ze zelf bestelde. Dit vertelde hij aan journalisten van de krant het AD.

Er zijn wel eens 10 bezorgers op één dag gekomen. Eentje had 14 pizza's bij zich.
Jean

Als je eten bestelt, kun je ervoor kiezen dat je contant betaalt als de bezorger voor de deur staat. Een anonieme grappenmaker kiest deze optie en bestelt zo pizza's op het adres van Jean.

450 euro aan eten

Omdat Jean het eten niet zelf besteld heeft, neemt hij de bestelling niet aan. Hierdoor hebben de restaurants het eten wel gemaakt, maar krijgen ze er geen geld voor. Op de dag dat er 10 bezorgers waren, ging er 450 euro aan eten verloren.

Ik heb nog nooit pizza's besteld. Ik koop ze altijd bij de supermarkt.
Jean

De man denkt dat iemand in zijn vriendenkring de dader is. Een van zijn vriendinnen krijgt namelijk ook al negen jaar pizzakoeriers aan de deur.

De bestellingen komen soms zelfs midden in de nacht aan. Hierdoor slaapt hij een stuk slechter. Jean hoopt dat hij er snel achterkomt wie de pizza's blijft bestellen.