Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Agent die zwarte man doodde is opgepakt

In de Verenigde Staten is de agent opgepakt die een zwarte man wilde arresteren maar hem daarbij doodde. Een rechter moet bepalen welke straf hij daarvoor krijgt.

Eerder werd de agent al ontslagen. Maar veel mensen vonden dat niet genoeg. Ze gingen de straat op om te protesteren tegen geweld door de politie.

Wat is er gebeurd?

In de Amerikaanse stad Minneapolis wilde een agent afgelopen dinsdag een man arresteren. De agent dacht dat hij mensen had opgelicht.

De man, genaamd George Floyd, werd minutenlang tegen de grond gehouden. Op een filmpje is te zien dat hij geen lucht meer krijgt. Later overlijdt hij in het ziekenhuis.

Er is vaker geweld door de politie tegen zwarte mensen in de Verenigde Staten. De demonstranten willen dat er een einde komt aan racisme.

Daarom zijn er al dagen protesten en rellen in de Verenigde Staten. Op sommige plekken worden auto's en gebouwen in brand gestoken.

Witte Huis

In tientallen steden gingen mensen gisteren de straat op. Ook bij het Witte Huis, waar president Trump woont en werkt. Veiligheidsdiensten hebben het gebouw afgesloten.

ANP

Gisteren maakten we deze video over de protesten:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.