Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel mensen boos over drukke demonstratie in Amsterdam

In Amsterdam kwamen gisteren meer dan 5000 mensen samen op de Dam om te protesteren tegen racisme. Na de demonstratie was er veel kritiek: het was erg druk en niet iedereen kon 1,5 meter afstand houden.

De demonstratie werd gehouden vanwege de dood van George Floyd, een zwarte man uit de Verenigde Staten. Hij kwam om het leven na geweld door de politie. Daardoor zijn er in de Verenigde Staten al meer dan week grote protesten.

Geweld van witte politie-agenten tegen zwarte mensen is in de Verenigde Staten al veel langer een probleem. Veel mensen zijn daar ontzettend kwaad over. Door te protesteren willen ze laten zien dat er echt iets moet veranderen.

Veel actievoerders zeiden gisteren dat racisme ook in Nederland vaak voorkomt. Ook wilden de actievoerders in Amsterdam op deze manier de demonstranten in de Verenigde Staten steunen.

Vooraf werd gezegd dat ongeveer 300 mensen zouden protesteren, maar dat bleken er veel meer. In het begin hield iedereen nog wel genoeg afstand van elkaar. Maar op een gegeven moment lukte dat niet meer.

Belangrijk recht

Toch maakte de burgemeester van Amsterdam geen einde aan de demonstratie. Demonstreren is een belangrijk recht in Nederland en dat mag je niet zomaar verbieden, vindt ze.

Hoe denk jij over demonstreren in de corona-tijd? Reageer op onze stelling!

1147
Demonstreren in corona-tijd is een slecht idee.
Eens72.6%
Oneens27.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook