Max mag weer racen: nieuwe Formule 1-kalender bekendgemaakt

De Formule 1-kalender voor de komende maanden is bekendgemaakt. De eerste race is op 5 juli in Oostenrijk. In de 10 weken daarna zullen er nog 7 andere races zijn.

Eerder werden alle wedstrijden afgelast door de uitbraak van het corona-virus. De wedstrijd op het race-circuit van Zandfoort is officieel verplaatst naar 2021.

Na veel overleggen en regelen zijn ze met dit schema gekomen. En dit is nog maar het eerste deel van de race-kalender.

Deel 2

Er komt ook nog tweede deel van deze kalender. Daar komen weer nieuwe races op te staan. Waarom daar nog weinig over bekend is, komt vooral door Singapore. Daar staat ook een race gepland, maar het is nog niet zeker of die door kan gaan.

De Nederlandse coureur Max Verstappen is in ieder geval erg blij dat de wedstrijden weer beginnen.

Max Verstappen

@Max33Verstappen

Counting down to the start of the 2020 @F1 season 🙌 Only 33 days left to the first race 😎 #AustrianGP 🇦🇹 https://t.co/bqmBbxbptd

Afbeelding bij tweet

2 juni 202012:20

Elk race-team mag per wedstrijd 80 medewerkers meenemen. Dat komt neer op ongeveer 1000 mensen per weekend. Zij gaan de coureurs voor, tijdens en na de race helpen met allerlei dingen.

Druk

Ook al is er geen publiek bij de races, het gaat volgens verslaggever Louis Dekker niet rustig worden. Er worden namelijk nog andere wedstrijden gereden in dezelfde weekends. Daardoor komen er nog zo'n 500 mensen bij.

Kijk jij graag Formule 1-wedstrijden?

10.415 stemmen

Deze stelling is gesloten

34% 3.596 stemmen

65% 6.819 stemmen