Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Familie en vrienden van George Floyd praten over zijn dood

De protesten in de Verenigde Staten tegen racisme gaan nog steeds door. Ook in andere landen worden protesten georganiseerd, zoals in Parijs.

Met die protesten willen mensen laten zien dat ze de demonstranten in de Verenigde Staten steunen. Ook willen ze dat er iets tegen het racisme in hun eigen land gebeurt.

Wat is er gebeurd?

De protesten zijn begonnen in de Verenigde Staten, na de dood van de zwarte man George Floyd. Hij kwam om het leven door politie-geweld. Veel mensen zijn daar boos en verdrietig over. Al een week lang zijn er grote protesten tegen racisme.

George Floyd was vader van Gianna, een meisje van 6 jaar. Samen met haar moeder en de beste vriend van George Floyd, was zij gister bij een bijeenkomst voor journalisten. Haar moeder vertelt hoe erg de dood van haar vader is voor Gianna.

Ik heb bijna geen woorden op dit moment. Gianna heeft geen vader meer.

moeder van Gianna

Vanavond is er een demonstratie tegen racisme in Rotterdam. De afgelopen dagen werd er ook in Nederland geprotesteerd. Maandag in Amsterdam, en gisteren in Den Haag en Groningen. Over de demonstratie in Den Haag maakten we deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook