Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Premier Rutte: Scholen helemaal open, vakantie in het buitenland mag

Basisscholen gaan volgende week weer helemaal open. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie van de regering. Het ging ook veel over de zomervakantie.

Premier Rutte zei dat je deze zomer toch op vakantie kunt naar landen in Europa. Er zijn twee uitzonderingen: het Verenigd Koninkrijk en Zweden. In die landen zijn de corona-regels anders en gaat het nog niet zo goed. Daarom mag je daar niet heen.

Naar deze landen kun je vanaf 15 juni op vakantie:

België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië, Caribisch deel van het Koninkrijk.

De regering denkt dat daar de komende weken nog meer landen bij komen. Het wordt bijgehouden op een speciale site.

Reizen naar landen buiten Europa mag nog niet. De regering vindt dat risico te groot.

Goed opletten

Premier Rutte benadrukt dat je goed moet blijven opletten als je op vakantie gaat. Als je ziek bent, moet je binnen blijven. Ook moet je je in alle vakantielanden aan de corona-regels houden.

Ga wijs op reis!

Premier Rutte

Vandaag werd bekend dat kinderen veel minder vaak besmet raken met het virus. Ook geven kinderen het virus bijna nooit door aan volwassenen. Dat is ontdekt in een nieuw onderzoek. Daarom denkt dat de regering dat het veilig is om de scholen helemaal open te doen.

Voor het onderzoek hebben wetenschappers de afgelopen twee maanden gezinnen gevolgd waarin 1 iemand besmet is het met het virus. We maakten in maart een video toen het onderzoek net begon.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.