JJ eindexamen

Geslaagd! Veel middelbare scholieren vieren feest

Waarschijnlijk zie je vandaag veel vlaggen met een schooltas eraan hangen. Veel middelbare scholieren vieren dat ze hun diploma hebben gehaald.

Dat gaat dit jaar wel anders dan normaal. De meeste eindexamens op school gingen niet door. Veel leerlingen wisten dus al of ze wel of niet geslaagd waren. Ook zijn er geen grote diploma-uitreikingen en geen examenfeesten.

Ook Beike haalde haar diploma. Ze vertelt over dit rare examenjaar in de video hierboven.

Toespraak van de minister

Om dit jaar toch een moment te hebben om het eindexamen te vieren, heeft onderwijs-minister Arie Slob vandaag uitgeroepen tot dag van de geslaagden. Hij gaf een toespraak aan alle 200.000 eindexamen-leerlingen.

Toespraak onderwijs-minister Arie Slob

Volgens de minister is het extra knap dat de leerlingen zelfs in deze tijd hun diploma hebben gehaald. "Zelfs een pandemie heeft je niet gestopt."

Online feest

Normaal vieren eindexamen-leerlingen hun diploma met een groot feest. Maar dat kan nu natuurlijk niet doorgaan. Om er toch een feestje van te maken is er vanavond een online examenfeest. Dat wordt gepresenteerd door FunX-radiodj Fernando.

Niet alleen voor eindexamenleerlingen is het een raar jaar. Ook voor kinderen die afscheid nemen van groep 8 gaan dit jaar vaak dingen anders. Wat vind jij daarvan?

Corona verpest het afscheid van school.

20.685 stemmen

Deze stelling is gesloten

89% 18.477 stemmen

10% 2.208 stemmen