Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Huisdieren moeten weer wennen aan alleen thuis zijn

Als kinderen straks weer hele dagen naar school gaan en steeds meer ouders ook naar hun werk gaan, kan het voor huisdieren best wennen zijn om weer helemaal alleen thuis te zijn. Vooral honden vinden het lastig als hun baasje weg is. Volgens dieren-deskundigen is het daarom goed om je huisdier daar stap voor stap op voor te bereiden.

De afgelopen tijd werkten veel mensen thuis. Honden hebben daardoor de tijd van hun leven gehad, vertelt onderzoeker Claudia Vinke.

In de video van Omroep Zeeland hieronder zie je er meer over:

'Bereid je hond voor op alleen thuis zijn'

Volgens onderzoeker Claudia Vinke is het goed om je hond langzaam weer te laten wennen. Als de hond nu veel vaker wordt uitgelaten, is het goed om dat steeds iets minder te doen.

Katten zullen hun baasjes minder missen, want zij houden al meer van alleen zijn. Wel is het ook voor hun straks wennen.

Onderzoeker Claudia Vinke denkt dat uiteindelijk alle dieren weer aan de nieuwe situatie zullen wennen. "Huisdieren zijn flexibel genoeg", zegt ze.

Bekijk ook