Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wow: aardverschuiving spoelt acht huizen weg

In Noorwegen zijn door een aardverschuiving acht huizen in het water beland. Op de beelden hierboven zie je het gebeuren. Flink schrikken voor de bewoners, maar niemand raakte gewond.

Harde knal

Een buurtbewoner zei dat hij eerst een harde knal hoorde. Hij rende naar buiten de heuvel op en zag een groot stuk land afbreken en de zee inschuiven.

Aardverschuiving?

Aardverschuivingen ontstaan vaak door heel veel regen. Ook het smelten van sneeuw kan meespelen. Door al dit water wordt de ondergrond te zwaar en glijdt het weg.

Deze verschuivingen komen steeds vaker voor in Noorwegen. Volgens een onderzoeker kan dat komen door klimaatverandering. De extra warmte zou ervoor zorgen dat bevroren grond sneller ontdooit.

Veel van de weggespoelde huizen waren vakantiehuisjes die leeg stonden. De politie heeft nog met helikopters gezocht naar slachtoffers. Uiteindelijk bleek niemand vermist. Wel hebben ze een hond gered.