Uitgezocht: Waarom zie je zoveel irritante comments op Instagram?

Zie jij ook weleens vreemde reacties onder berichten op Instagram? In zo'n comment staat bijvoorbeeld 'wat zou jij doen als je me naakt in de badkamer zag?'

Meteen verwijderen

Bij het Jeugdjournaal krijgen we vaak van dat soort reacties bij onze foto's. Die proberen we meteen weg te halen. Toch zien kinderen ze vaak en krijgen wij veel berichten van kinderen die ons vragen waar die irritante reacties toch vandaan komen.

Daarom hebben wij er een uitgebreide video over gemaakt. Hierin vertellen ook YouTubers Hanwe, Boaz, Marije Zuurveld en Senna er over:

Uitgezocht: Waarom zie je zoveel irritante comments op Instagram?

YouTube en Instagram zeggen dat ze er alles aan doen om deze nepberichten te voorkomen. Ze blokkeren dagelijks miljoenen nep-accounts. Maar toch blijven de berichten komen.

Wat je zelf kan doen

Wil jij zelf iets doen tegen die nep-accounts? Klik dan juist niet op de link in de bio, maar rapporteer ze via de speciale knop op Instagram.

673
Heb jij last van nep-accounts op Instagram?
Ja28.7%
Nee71.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Heb jij een vraag die wij een keer moeten behandelen in #Uitgezocht? Mail dan jouw idee naar jeugdjournaal@nos.nl of stuur het via een berichtje op Instagram. Wie weet zoeken wij het voor je uit!

Bekijk ook