Demonstratie omdat kermissen niet open mogen

Demonstratie omdat kermissen niet open mogen

Op het Malieveld in Den Haag is een grote demonstratie van mensen die op een kermis werken. Kermissen mogen nog niet open om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. De medewerkers en kermisbazen zijn het daar niet mee eens.

De kermissen moeten weer open, anders gaat de traditie verloren.
Eigenaar van een kermis

Veel demonstranten zijn met hun kermiswagen gekomen. Meer dan dat de organisatie van de demonstratie verwacht had en een stuk meer dan waar de gemeente toestemming voor had gegeven. Sommige wagens werden daarom naar een andere plek gestuurd.

File

Eerder vandaag blokkeerden kermiswagens een drukke snelweg. Dat zorgde voor een flinke file. De politie riep mensen op om niet meer met hun kermiswagen naar Den Haag te komen. Ondertussen is de blokkade weg en kunnen auto's weer doorrijden.

Toch eerder open?

Met de demonstratie hopen de kermisbazen dat kermissen weer door mogen gaan. Ook willen ze geld van de overheid zodat ze minder verlies lijden.

De minister heeft gezegd dat hij de kermisbazen begrijpt. Volgens hem is het misschien mogelijk om de kermissen eerder open te laten gaan als de kermishouders zelf met plannen komen.