Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel scholen willen doorgaan met digitale opdrachten

Na weken van thuis les volgen, zitten vrijwel alle kinderen weer op school. Maar sommige scholen zijn zo enthousiast over hoe het toen ging, dat ze sommige onderdelen willen blijven gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal.

Wij vroegen aan meer dan 600 scholen hoe ze het thuiswerken hebben ervaren. Van al die scholen die onze vragen beantwoordden, denkt een derde erover door te gaan met onderdelen van het online lesgeven.

Kennisnet is een organisatie die scholen helpt bij lesgeven op een digitale manier. Volgens hen hebben scholen veel geleerd in de afgelopen periode.

Je ziet dat kinderen zelfstandiger kunnen werken met wat er online is. En leraren kunnen sneller zien waar leerlingen staan, dus of ze het snappen of niet.

Laura Westerveld van Kennisnet

Sommige scholen denken dat het ook kan helpen bij het lerarentekort.

Het kan een hulpmiddel zijn als een leraar straks ziek is of even niet voor klas kan staan.

Laura Westerveld van Kennisnet

Basisschool Aeresteijn in Langeraar is een van de scholen waar ze de online lessen willen blijven gebruiken. In de klas én op dagen dat er geen les gegeven kan worden. Bijvoorbeeld tijdens de studiedagen van de leraren. Je hoort er meer over in de video hierboven.

Zou jij ook vaker online lessen willen volgen of is dat helemaal niet nodig? Reageer op de stelling:

527
Online les volgen is beter dan les uit een boek.
Eens47.9%
Oneens52.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook