Waarom heeft SpongeBob opeens alle kleuren van de regenboog?

Nickelodeon heeft op Twitter en Instagram een originele foto van SpongeBob SquarePants geplaatst. Hij is er niet geel, maar heeft alle kleuren van de regenboog.

Met de post willen de makers laten zien dat ze meedoen aan Pride. Dat is een maand waarin mensen opkomen voor de rechten van de LGBTQ+gemeenschap.

In het bericht staat de regenboogfoto naast die van de biseksuele Korra van The Legend of Korra en een transgender acteur uit de serie Henry Danger. Het bericht kreeg op Twitter al meer dan 300.000 likes en op Instagram als bijna 400.000 hartjes.

Nickelodeon

@Nickelodeon

Celebrating #Pride with the LGBTQ+ community and their allies this month and every month 🌈 ⁣ (🎨: by @ramzymasri) https://t.co/pENmTaQB0h

Afbeelding bij tweet

13 juni 202015:22

Op internet gaan al lang geruchten dat SpongeBob homoseksueel zou zijn. Die geruchten begonnen na een aflevering waar SpongeBob met zijn beste vriend Patrick de vader is van een schelp.

De bedenker van SpongeBob heeft dit altijd ontkend. In 2005 zei hij dat de spons misschien aseksueel was. Daarbij voel je je tot geen enkel geslacht aangetrokken.

De bedenker is in 2018 overleden aan de ziekte ALS. We hebben toen het filmpje hieronder gemaakt. Je ziet daar ook de stemacteur van SpongeBob in.

De bedenker van SpongeBob is overleden