Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuwe corona-uitbraak op een markt in China

In Peking, de hoofdstad van China, zijn meer dan 50 mensen besmet met het corona-virus. Dat is gebeurd op een markt. Er zijn meteen strenge maatregelen genomen: mensen zitten in quarantaine en de markt is gesloten.

55 dagen

Veel mensen in China zijn geschrokken van het nieuws, want de afgelopen 55 dagen was er juist niemand meer besmet met het virus. Correspondent Sjoerd den Daas is eerder dit jaar op de markt geweest.

Veel mensen doen iedere dag hun boodschappen op de markt. Ook restaurants en kleinere markten kopen er spullen. Dus er is heel veel verkeer van en naar de markt.

correspondent Sjoerd den Daas

Deskundigen gaan onderzoeken hoe het kan dat het virus zich heeft verspreid. Voor de zekerheid zijn hele woonwijken in de buurt afgesloten.

Testen

Ook is er een groot test-onderzoek: mensen die in de buurt van de markt wonen of werken, kunnen bij het ziekenhuis checken of ze besmet zijn. Meer dan 10.000 gaan zo'n test doen.

Lange rijen voor een corona-test bij een ziekenhuis in de buurt van de markt
AFP