Toch weer corona-besmettingen in Nieuw-Zeeland

Na weken corona-vrij te zijn geweest, zijn er in Nieuw-Zeeland toch weer twee mensen met het virus. Het gaat om twee vrouwen die in het Verenigd Koninkrijk zijn geweest.

De vrouwen zijn familie en komen uit Nieuw-Zeeland. Ze waren op bezoek in het Verenigd Koninkrijk. Daar hebben ze het virus waarschijnlijk gekregen.

In quarantaine

Toen ze een paar weken geleden terugkwamen in Nieuw-Zeeland, was nog niet bekend dat ze het virus hadden. Wel moesten ze voor de zekerheid twee weken in quarantaine, omdat ze het land uit waren geweest.

Toch hebben de vrouwen de twee weken niet volgemaakt. Ze mochten eerder weg, om bij de begrafenis van een familielid te kunnen zijn. Daarna werden ze weer getest en bleek dat ze het corona-virus hadden.

Bijna alle maatregelen voorbij

Een week geleden maakten we de video hieronder. Toen maakte Nieuw-Zeeland bekend dat er geen besmettingen meer waren en dat bijna alle maatregelen werden ingetrokken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.