Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Half Europa voetbalt weer, waarom Nederland niet?

Na onder andere Duitsland, Italië en Spanje wordt er vanaf vandaag ook weer gevoetbald in Engeland. De Premier League, de grootste competitie ter wereld, gaat vandaag van start zonder publiek.

In veel Europese landen strijden voetbalprofs dus weer tegen elkaar, maar in Nederland is dat nog niet het geval. En daar balen veel voetbalfans van.

Ik vind het niet zo eerlijk, want voetbal is gewoon voetbal. Als andere landen het wel mogen, waarom wij dan niet?

Suweda

In Nederland is eerder al besloten dat de eredivisie helemaal niet meer uitgespeeld wordt. Tot 1 september mogen grote voetbalwedstrijden in ons land niet doorgaan.

Wat vind jij nu van die beslissing? En mis je de Nederlandse wedstrijden? Laat het weten in de reacties.

815
Ik mis het Nederlandse profvoetbal.
Eens52.7%
Oneens47.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Waarom het in de andere landen wel doorgaat heeft vooral met geld te maken. In de landen van de grote voetbalcompetities betalen de tv-zender enorme bedragen voor de wedstrijden. Sportpresentator Rivkah op het Veld vertelt er meer over in de video hierboven.

Geen publiek

Voor spelers is het ook even wennen dat er geen gejuich is bij een doelpunt. De tribunes blijven namelijk leeg. Bayern München werd gisteravond kampioen van Duitsland en moesten dat vieren met alleen de eigen spelers in het stadion.