Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groep 8 baalt dat eindmusical niet in een grote theaterzaal mag

Voor veel achtstegroepers is het bijna tijd voor de eindmusical. Maar in de aula of gymzaal optreden, zit er helaas niet in. Door de corona-maatregelen kan de musical vaak niet op school opgevoerd worden.

Daarom hebben veel scholen iets bedacht: de eindmusical opvoeren in een theaterzaal. Veel grote zalen staan namelijk leeg en daar zijn de kinderen hartstikke welkom.

Vanaf 1 juli mogen er in Nederlandse theaters 100 mensen tegelijk naar een voorstelling kijken. Dat komt goed uit voor veel kinderen die de eindmusical doen. Ieder kind mag dan 2 mensen uitnodigen. En zo kunnen de lege theaters de scholen een handje helpen.

Maar in Rotterdam gaat dat feestje niet door. Kinderen van de Jacob Marisschool wilden ook zo'n optreden, maar het schoolbestuur heeft dat verboden. En veel kinderen balen daarvan.

Ik ben boos en tegelijkertijd ook wel teleurgesteld.

Dirk

Volgens de schoolbesturen is het niet eerlijk, omdat er niet genoeg zalen zijn voor alle scholen. En ze maken zich zorgen over de veiligheid.

Film

Een andere optie is om een film te maken in plaats van een musical. Daar maakten we eerder deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.