Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Protest tegen corona-maatregelen in Den Haag

In Den Haag hebben ongeveer 2000 mensen op het Malieveld geprotesteerd tegen de corona-maatregelen. Na het protest werd het onrustig in de stad en ontstonden er rellen met de politie. Daar waren ook hooligans van voetbalclubs bij.

De burgemeester van Den Haag had vrijdag besloten dat het protest niet door mocht gaan. Ondanks het verbod waren toch veel mensen naar het Malieveld gekomen. Daarom mocht het protest toch doorgaan. Iedereen moest wel afstand houden en om 13.30 uur weer naar huis gaan.

Waterkanon

Maar dat gebeurt niet. Volgens de politie hangt er een nare sfeer. Mensen luisteren niet naar de agenten en lopen richting het centrum. De politie had dat voor de zekerheid al afgesloten. Omdat er nu toch mensen heen lopen, gebruikt de politie een waterkanon om mensen uit elkaar te drijven.

Bij het Centraal Station van Den Haag zijn dan al hooligans bijeen. Ze vechten met de politie. Verschillende mensen zijn aangehouden.