Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Leraar rijdt iedere dag 6 uur om les te geven

In Nederland kunnen kinderen alweer even naar school, maar in Indonesië is dat wel anders. Kinderen krijgen daar door het corona-virus nog steeds les op afstand. Omdat veel families geen internet hebben, kan dat lastig zijn. Meester Henrikus bedacht een oplossing, maar wel eentje die hem zelf veel tijd kost.

Op de motor

Per dag zit de meester 6 uur op zijn scooter om naar zijn leerlingen te reizen. Al deze leerlingen wonen erg afgelegen en kunnen dus niet internetten.

Indonesië is een erg groot land. Er zijn meer dan 17.000 (!) eilandjes waar in totaal zo'n 60 miljoen families op wonen. Op veel van deze eilanden is geen bereik, waardoor ze daar niet kunnen internetten of bellen. In Indonesië heeft maar zo'n 16% van alle gezinnen internet.

De kinderen krijgen les van hun ouders, maar vaak is dat niet genoeg. Uitleg van een juf of meester kan erg belangrijk zijn. Ook Arini uit groep 5 vindt dat.

Meester Henrikus helpt me met rekenen, anders begrijp ik er niks van.

Arini

Het is nog niet duidelijk hoe lang Henrikus dit zal blijven doen. Gelukkig heeft hij er weinig problemen mee, behalve als het regent.

Ik ben blij dat ik mijn studenten alsnog kan zien. Het is alleen wel moeilijk om de bergen op en af te rijden, vooral in de regen.

meester Henrikus