Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit zijn de nieuwe (minder strenge) corona-regels

Vanavond maakte premier Rutte de nieuwe corona-maatregelen bekend. Dit zijn een paar van de nieuwe regels, die een stuk minder streng zijn.

Meer mensen in theaters en bioscopen

Vanaf 1 juli is er geen maximumaantal mensen voor bijvoorbeeld theaters en bioscopen, zolang er maar anderhalve meter afstand wordt gehouden. Op dit moment mogen er maximaal 30 personen naar de bioscoop, kerk of het theater.

Middelbare scholen

Na de zomer gaan alle middelbare scholen weer helemaal open. Nu zijn ze voor een deel open en gaan de leerlingen in groepen naar school. In september kunnen ze dan weer de hele week naar school en hoeven ze geen afstand te houden tot elkaar, maar wel tot de docenten.

Makkelijker reizen

Alle zitplaatsen mogen vanaf 1 juli weer gebruikt worden in de tram en trein. Een mondkapje blijft nog wel verplicht vanaf 12 jaar. En je mag ook reizen als het niet noodzakelijk is. In de auto mogen weer mensen uit verschillende gezinnen bij elkaar zitten.

Binnen sporten

Vanaf 1 juli mag er ook weer binnen gesport worden en mag overal de kantine weer open. Dan kun je dus na het sporten weer een frisje of chips kopen. Ook wedstrijden mogen weer.

Voetbalwedstrijden

Vanaf 1 september is publiek weer welkom bij voetbalwedstrijden. Wel moeten supporters anderhalve meter afstand houden en mogen ze niet allemaal tegelijk zingen.

Het blijft wel belangrijk dat volwassenen 1,5 meter afstand houden. En natuurlijk dat je vaak je handen wast en thuisblijft als je niet lekker bent. Jongeren tot 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden.

952
Heb jij een vraag over de nieuwe, minder strenge corona-regels?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken