Skateboarder Gui (11) heeft een officieel wereldrecord

Gui van 11 uit Brazilië heeft een officieel wereldrecord te pakken. Hij maakte vorige maand in de lucht in één keer 3 hele rondjes op zijn skateboard en dat had nog nooit iemand gedaan op een half-pipe. De truc heet een '1080'.

Zijn record wordt vastgelegd bij Guinness World Records, een bedrijf dat alle wereldrecords verzameld. Hier zie je het op zijn Instagram.

gui_khury
1080!!!I have no words to explain what just happened... 🏠🟩@greenboxsk8 @nikesb @ebanx.sports @ebanxlife @blackriver_official @flatface.fingerboards @maderobrasil @90theoriginal @187killerpads @triple8nyc @dropdeadskateboard @saga_overdrive @ongsocialskate #skate #skateboard #skate #skatebordingisfun #skatebording #vertskateboarding #vert #skateeveryday #skateanddestroy #skatelife #skatecrunchmag #berrics #theworldofskateboarding #shralpinskateboarding #thankyouskateboarding

Het is niet de eerste keer dat Gui iedereen heeft verrast met zijn talent. Hij was al de jongste skateboarder die een bocht van 900 graden maakte, dat is 2,5 rondje. Hij was toen 8 jaar.

Nu de jongen 3 rondjes kan draaien in de lucht is voor hem de volgende stap om 3,5 rondje te maken.

Gui deed de truc vorige maand al. Toen reageerde hij ook in het Jeugdjournaal:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook