Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rellen na protest van boze vuilnismannen

Op Curaçao zijn rellen ontstaan na een protest-actie van vuilnismannen. De demonstratie liep uit de hand nadat vuilnismannen de politie met stenen hadden bekogeld. Ook hebben ze winkels geplunderd en bussen en auto's vernield.

Om geld te bezuinigen, heeft de regering eerdere deze week besloten om vuilnismannen minder salaris te geven. Daar zijn ze het niet mee eens.

Het is allemaal gebeurd in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Het eiland hoort bij het Koninkrijk der Nederlanden, maar heeft wel eigen wetten en regels.

Geldproblemen

Op Curaçao zijn grote geldproblemen, onder meer door de corona-crisis. Veel mensen hebben geen werk meer. Ook komen er bijna geen toeristen meer naar het eiland. Ongeveer de helft van de bevolking van Curaçao heeft te weinig geld en moet naar de voedselbank.

Veel mensen zijn daarom boos op de regering. Ze vinden dat de minister-president moet aftreden en dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. De kans is groot dat er nog meer protesten komen.