Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

KLM krijgt 3,4 miljard om corona-crisis te overleven

Vliegtuigbedrijf KLM krijgt 3,4 miljard euro van de Nederlandse regering. Dat geld krijgen ze zodat ze kunnen blijven bestaan. De Nederlandse regering vindt dat belangrijk, omdat KLM zonder hulp moet stoppen.

Door de corona-crisis stonden veel vliegtuigen een tijdje geparkeerd op Schiphol. Er gingen bijna geen vluchten en daardoor verdiende KLM heel weinig geld. De Nederlandse regering gaat KLM nu dus helpen, omdat anders nog meer bedrijven in de problemen komen. Daardoor kunnen nog veel meer mensen hun baan verliezen.

Lening

Het bedrijf moet het geld uiteindelijk wel terugbetalen. Het is dus een lening. Ook moet het bedrijf zich aan allerlei regels houden.

Zo moeten ze minder geld uitgeven, er moeten minder vliegtuigen gaan en er komt een speciaal persoon bij het bedrijf die in de gaten houdt of het geleende geld wel goed wordt gebruikt. Ook moet KLM ervoor zorgen dat de vliegtuigen minder schadelijk worden voor het milieu.