Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hulporganisaties: 'Door corona komen meer kinderen in armoede'

Door de corona-crisis krijgen meer kinderen te maken met armoede. Dat zeggen hulporganisaties die mensen in armoede helpen. Ze merken dat meer mensen zich aanmelden om hulp te krijgen.

Bijvoorbeeld bij Stichting Jarige Job. Daar maken ze verjaardagspakketten voor ouders die geen geld hebben voor een verjaardagsfeestje. De afgelopen maand kregen ze veel meer verzoeken voor zo'n pakket dan in dezelfde periode vorig jaar. Ze denken hier dat door de corona-crisis meer gezinnen met kinderen in geldnood zitten.

Arm ben je in Nederland als je moeite hebt om genoeg eten te kopen, je huis te betalen en geen geld hebt om leuke dingen te doen, zoals sporten of uitstapjes maken. Of het vieren van een verjaardag dus.

Door de corona-crisis lagen veel bedrijven een tijdje stil. Daardoor kwam er weinig geld binnen en konden sommige bedrijven hun medewerkers niet meer betalen. Sommige ouders verdienen minder geld of werden zelfs ontslagen.

Volgens hulporganisaties worden de problemen in september groter. In die maand moeten ouders vaak de sportclub van kinderen betalen of nieuwe spullen voor school.

Ongemakkelijk?

Weinig geld hebben kan voor stress zorgen, maar veel ouders proberen dat niet te laten merken. Toch hebben kinderen het vaak wel door.

Mijn vader praat erover dat het heel slecht gaat. Ik denk dat hij zich wel zorgen maakt, hij is zoveel thuis.

Sam

Sommige ouders vinden het lastig om hulp te vragen. Ze schamen zich dat ze niet genoeg geld hebben. Is het ongemakkelijk om over dit soort onderwerpen te praten? Reageer op onze stelling!

386
Praten over armoede in Nederland is ongemakkelijk.
Eens56.8%
Oneens43.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken