Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wedstrijd van NASA: bedenk een wc voor op de maan

Hoe kun je het beste naar de wc op de maan? Dat wil ruimtevaartorganisatie NASA graag weten. Daarom hebben ze een wedstrijd bedacht. Iedereen met een goed idee, mag een ontwerp insturen voor een wc op de maan.

In 1969 stonden er voor het eerst mensen op de maan en in 1972 voor het laatst. Zij konden niet naar de wc en hadden daarom een soort grote luiers om. Niet echt fris en daarom wil NASA het bij de volgende missie naar de maan, in 2024, slimmer aanpakken.

Het toilet moet sowieso klein en licht zijn, zodat astronauten het makkelijk mee kunnen nemen. In de ruimte is geen zwaartekracht, waardoor alles gaat zweven. Ook daar moet een oplossing voor komen, want anders zweeft overal poep en plas rond.

Prijs

Er is een categorie voor volwassen en een categorie voor kinderen. De bedenkers van de drie beste ontwerpen krijgen een geldprijs van meer dan 30.000 euro. Kinderen kunnen helaas geen geld winnen, maar wel spullen van NASA.

Wat vind jij: hebben kinderen vaak betere ideeën dan volwassenen?

575
Kinderen kunnen beter nieuwe dingen bedenken dan volwassenen.
Eens75.7%
Oneens24.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook