Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Corona: in Europa gaat het beter, maar in andere landen niet

In Europa gaat het steeds iets beter met het corona-virus. Minder mensen raken besmet en in veel landen worden de strenge maatregelen weer soepeler. Maar in de Verenigde Staten en in Azië gaat het juist niet goed.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is een recordaantal besmettingen gehaald. Meer dan 2,5 miljoen mensen die getest zijn, hebben het virus. In sommige staten waren de corona-maatregelen al soepeler geworden, maar dat wordt nu teruggedraaid. Zo mogen mensen niet meer naar het strand en gaan restaurants en café's weer dicht.

Brazilië

Ook in Brazilië gaat het niet goed. Daar is kort geleden aangekondigd dat de regels soepeler worden, maar veel deskundigen waarschuwen. Ze zeggen dat het virus nog lang niet onder controle is. In Brazilië zijn zeker 1,3 miljoen mensen besmet met het virus.

China

In China gaat het wel beter, daar raken steeds minder mensen ziek. Alleen in de hoofdstad Peking zijn er wel veel nieuwe besmettingen. De regering heeft daarom besloten om duizenden mensen te laten testen.